Gastbloggen als internet marketing strategie.

remon oktober 28, 2012 0

gastbloggen als internet marketing strategieGastbloggen, je ziet het steeds vaker gebeuren. Webmasters die hun kostbare tijd steken in het schrijven een artikel voor een ander blog, en zo dus waarde weggeven aan dat blog. Maar waarom zou je dit in hemelsnaam gaan doen, want met het schrijven van een artikel ben je best wel wat tijd kwijt, zeker als je er ook echt waarde aan wil geven.

Daarom geef ik je in dit artikel 3 redenen over het waarom ook jij gastbloggen als internet marketing strategie zou kunnen toepassen.

1# Bereik mensen die je anders nooit zou bereiken.

Wanneer je als gastblogger gaat schrijven voor een blog wat gerelateerd is aan het onderwerp van jouw website, dan heb je de kans om mensen te bereiken die je anders nooit had kunnen bereiken.

Ik bedoel, je kunt je SEO nog zo goed op orde hebben, en nog zoveel adverteren of op Social Media actief zijn, maar het is onmogelijk om iedereen te bereiken. Dus wanneer jij een geweldig artikel schrijft voor een ander blog, wat ook nog eens super waardevol is, dan heb je kans dat de bezoekers van dat blog ook jouw blog zullen bezoeken.

2# Zet jezelf neer als “autoriteit” of “expert”.

De tweede reden ligt eigenlijk in het verlengde van de eerste, en dat is dat je jezelf als gastblogger als “autoriteit” of “expert” kunt neerzetten. Wanneer je de kans krijgt om voor een echte “authority site” een gastartikel te schrijven (in mijn geval zouden dat Marketing facts of Karel Geenen zijn), dan kun je aan de lezers van het blog waar jij het artikel voor schrijft laten zien dat jij zeer kundig bent in hetgeen dat je doet.

Wanneer je dit dus goed aanpakt bestaat de kans dat je er nieuwe klanten aan over kunt houden.

3# Zeer waardevolle backlinks

De laatste, maar zeker niet minder belangrijke reden waarom je zou moeten gastbloggen is dat je op deze manier zeer waardevolle backlinks kunt verkrijgen. En ik hoef jou niet te vertellen dat goede backlinks jouw rankings positief zullen beïnvloeden.

Wanneer je dus in jouw gastartikel een backlink mag plaatsen naar je eigen website, en je geeft deze link een mooie, en enorm belangrijke “anchor text“, dan zal Google het enorm waarderen aangezien de backlink op een enorm waardevol blog staat.

Conclusie van gastbloggen.

Als je het in het begin hoort, dan denk je bij jezelf “Waarom zou ik een waardevol artikel weggeven aan een ander blog, terwijl ik er ook nog eens heel veel tijd in steek?“, maar zoals je ziet zitten er gewoon enorm veel voordelen aan het bloggen op een andere website.

Dus mocht je ooit de kans krijgen om ooit een artikel te schrijven voor een echte “authority website“, doe het dan meteen, want je kunt er heel veel mee bereiken.

Zo heb ik laatst zelf ook voor SlagterMedia.nl een gastrol mogen spelen. Al was dit geen artikel maar een interview, dus mocht je het leuk vinden om het interview te lezen, dan kun je terecht op de website van Christian, SlagterMedia.nl.

 

Laat Een Reactie Achter »

*