Must Have Internet Marketing Tools.

remon november 8, 2012 4

Als internet marketeer ben ik zelf gek op tools die mij het werk sneller gedaan kunnen krijgen, en gewoon super handig zijn om te hebben. Ik bedoel, waarom zou je onnodig veel tijd (en geld) steken in iets wat totaal overbodig is, en vele malen makkelijker kan?

Daarom heb ik een vijftal “Must Have Tools” uit mijn arsenaal gehaald waarvan ik vind dat iedere serieuze “Die Hard Blogger“, of internet marketeer met een salespage/squeezepage deze zou moeten hebben omdat ze je veel werk uit handen nemen, of gewoon simpelweg onmisbaar zijn.

 

1# Free Graphic Creator

Ik begin met een tool die volledig gratis is, maar wel enorm handig. Zeker wanneer je niet grafisch onderlegd bent, en Photoshop meer ziet als een “Kwade Geest” dan als een handig programma om je graphics mee te maken, is deze tool een must have.

Het gaat hierbij om de  “Free Graphic Creator“, en met deze tool kun je binnen 1 minuut een: knallende headline schrijven, een “Koop Nu” button maken, een Belcher button maken of een garantie formulier samenstellen voor op je salespage. Hieronder vind je een voorbeeld van wat je zou kunnen maken.

Het werkt heel eenvoudig. Je kiest eerst één van de hierboven genoemde opties uit, en de rest wijst zich eigenlijk vanzelf. Als je helemaal tevreden bent met het resultaat, dan sla je hetgeen je samengesteld hebt op, en je snijdt het even bij in Paint of Photoshop, en thats it!

Een headline die je maakt met deze tool ziet er vele malen beter en aantrekkelijker uit op je salespage dan een headline die je maakt met een standaard H1 tag. Simpelweg omdat je er wat speciale effecten aan kunt toevoegen. Maar overdrijf deze effecten niet, want “Less is More”!

 

2# EcoversPlus voor een mooie cover voor je E-book.

De volgende tool die ik met je wil bespreken is de tool die ik zelf verkoop, namelijk EcoversPlus. Deze tool is erg handig voor internet marketeers die een e-book of e-course verkopen.

Dit zijn natuurlijk geen “tastbare producten”, en wij mensen hechten nou eenmaal meer waarde aan iets dat daadwerkelijk tastbaar is. Nu is er uit onderzoek gebleken dat wanneer je een e-book of e-course verkoopt, en je er een spetterende 3D e-cover voor maakt je verkopen vele malen hoger liggen dan zonder die mooie 3D e-cover.

Nu kun je natuurlijk met Photoshop aan de slag gaan als je er een beetje handig mee bent, maar ben je dat niet, dan zul je dit werk weer moeten gaan uitbesteden. en dat kost natuurlijk weer tijd en geld.

Maar met EcoversPlus kun je het allemaal heel simpel zelf doen, en Photoshop is hierbij niet nodig! Ik heb het zo simpel mogelijk voor je gehouden, zodat je voortaan je eigen e-covers voor je e-books alleen nog maar zelf maakt.

 

3# The Traffic Player voor een mooie weergave van je video’s

Video marketing is booming de laatste tijd. Steeds meer blogger en marketeers ontdekken de kracht van video marketing. Naast het feit dat het “Entertainment gehalte” van je website omhoog gaat, draagt het ook nog eens bij aan je SEO. Je ziet dus dat video marketing enorm veel voordelen met zich mee brengt.

Vrijwel iedereen kiest er voor om zijn/haar video’s onder te brengen bij YouTube, wat natuurlijk erg logisch is, want dit is nou eenmaal de grootste, en meest populaire website die deze dienst aanbiedt. Als je het een beetje slim aanpakt trek je hier dus ook vele honderden extra bezoekers vandaan. Maar daar gaan we het nu niet over hebben.

Waar ik het wel even met je over wil hebben is hoe jij de video’s op je website wilt vertonen. Want nu kun je natuurlijk op je salespage de standaard code plakken die je van Youtube krijgt, maar laten we eerlijk zijn, dit ziet er op je salespage niet al te mooi en professioneel uit.

Daarom gebruik ik zelf op de salespage van mijn cursus Verdienmodel de WordPress plugin ” The Traffic Player“, en deze “Must Have Video Tool” maakt het onder andere mogelijk om een mooie “skin“om je video heen te zetten. Op die manier ziet het er al veel cooler en minder goedkoop uit. Ook biedt de plugin je de mogelijkheid om: de controls uit te zetten, de titel van de video weg te laten, de video op auto play te zetten en om de “suggest video’s” aan het einde van de video weg te laten.

Met de Plugin “The Traffic Player” lijkt het dus net alsof je de video’s op je eigen site host, terwijl het gewoon een YouTube video is.

 

4# Camtasia voor video Marketing.

Nu we het toch al over video marketing hebben wil ik meteen doorgaan met een andere tool die perfect is voor video marketing, en wel het programma Camtasia. Dit programma is perfect om video’s te maken van je pc-scherm, en is dus ideaal voor bijvoorbeeld instructie video’s.

Camtasia is leading op het gebied van “screen capture video’s“, en dus is het verstandig om dit programma te gebruiken wanneer je net als ik vaak video’s maakt voor op je blog. Er zijn ook wel goedkopere en zelfs gratis varianten verkrijgbaar, maar geen van deze programma’s biedt dezelfde kwaliteit als Camtasia.

Dus ben je van plan om video’s te maken voor op je blog, dan kan ik je zeker adviseren om te investeren in dit geweldige stukje software.

 

5# Mini Graphics Toolkit van “Header” tot “Call to Action Button”.

Last but not least wil ik je de “Mini Graphics Toolkit” vermelden. Zelf maak ik zeer veel gebruik van deze handige graphics, omdat ik graag snel en zo effectief mogelijk te werk ga. Zo produceer ik namelijk in no time: buttons, boxes met schaduwranden, gebruik ik “hand drawn arrows” en nog veel en veel meer!

Wel zul je over Photoshop moeten beschikken wanneer je optimaal van deze tools gebruik wilt maken, maar je hoeft er zeker geen grafisch wonder voor te zijn, want al het moeilijke werk is al voor je gedaan, en staat geordend in lagen voor je klaar. Jij hoeft dus alleen maar wat kleine aanpassingen te maken, en dat zal niet meer kosten dan enkele minuutjes.

Goed, dit waren de 5 “Must Have Tools” die ik even met je wilde delen. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee, en gebruik ze voor je eigen website of blog!

 

4 Reacties »

 1. Gregor | internet Alchemie november 9, 2012 op 12:15 pm - Reply

  Hi Remon, toffe post met handige aanbevelingen.

  Ik dacht toevallig vandaag nog:
  “Ik moet een pakketje graphics hebben”

  En Voila … kom jij er mee aanzetten.

  *Doet Mini Graphics Toolkit Bestellen*

  • remon november 9, 2012 op 12:27 pm - Reply

   Ha Gregor,

   Ik voelde al aan dat er iemand een Graphic Toolkit nodig had ;).

   Gebruik hem zelf veelvuldig, erg handig setje.

 2. Sebas november 23, 2012 op 2:32 pm - Reply

  Handige tips Remon. Ook weer eens wat anders dan de vaste hap.

  P.S voor de Mac gebruikers is er screenflow i.p.v. Camtasia.

  • remon november 23, 2012 op 2:49 pm - Reply

   HA Sebas,

   Thnx voor de aanvulling, Mac mogen we zeker niet vergeten.
   Ik ben nou eenmaal een echte plugin en software freak.
   Altijd zoek ik wel een paar uurtjes in de week naar gave hulpmiddelen die het leven van een internet marketeer makkelijker kunnen maken.

Laat Een Reactie Achter »

*