Rankings verloren in Google? Controleer direct je backlinks!

remon oktober 19, 2012 2

rankings herstellen penguin updateIedereen die zich bezig houdt met internet marketing weet dat (relevante) backlinks een enorm belangrijke SEO factor zijn om goed te scoren in de zoekresultaten van Google.

De keerzijde hiervan is juist dat zogenaamde “Bad neighborhood backlinks” je website enorme schade kunnen toebrengen. Helemaal na het laatste dier dat Google uit haar dierentuin heeft losgelaten, namelijk “de Penguin“.

Deze “Penguin”update heeft Google speciaal ontwikkeld om websites op te sporen die op een “spam achtige” manier aan backlinks is gekomen. Deze backlinks kunnen bijvoorbeeld zijn aangemaakt omdat je even snel wilde scoren, en daarom een goedkoop backlink pakket gekocht hebt.

Vaak, of eigenlijk altijd bestaan deze goedkope backlink pakketten uit backlinks zonder echte waarde, en waarvan iedereen eigenlijk wel kan zien (dus Google ook) dat het zwaar spam is.

Dankzij deze links ben je nu dus je rankings kwijt in de resultaten, en dat is natuurlijk erg jammer. Nog vervelender wordt het wanneer je je rankings verliest door “Bad Neighborhood links” terwijl je er niets aan kunt doen!

Dit is dus exact wat mij bij de laatste update van Google is overkomen. Mijn andere blog Tips Online Geld Verdienen viel van de één op de andere dag 70% terug in het bezoekersaantal!

Ik had de crappy links wel gezien in de Google Webmaster Tools, maar ik kon er weinig aan doen. Ik bedoel, hoe zou ik in hemelsnaam al die 100den spammy backlinks van die sites (die niet Nederlands waren) weg moeten halen? Dat kon ik niet.

Tot nu dan. Want eindelijk heeft Google de langverwachte nieuwe tool de “Disavow Tool“.

 

Links afwijzen met de “Disavow Tool” van Google.

Het is eigenlijk een beetje mosterd na de maaltijd, want het leed is helaas al geschiet, maar met de “Disavow Tool” is het nu dus eindelijk mogelijk om spam backlinks niet meer mee te laten tellen in jouw backlinkprofiel.

En dat is maar goed ook, want deze links kunnen jouw rankings dus zoals eerder gezegd enorm negatief beïnvloeden. Helemaal nu de Penguin zo actief is. Het is daarom belangrijk dat je via de Google Webmaster Tools goed in de gaten houdt van welke sites jij backlinks krijgt. Op die manier kun je op tijd ingrijpen, en de links verwijderen voordat ze jouw website ernstige schade toebrengen.

Voor mijn blog was het helaas al te laat, maar ik heb wel gebruik gemaakt van de tool, en hopelijk herstellen mijn rankings zich wanneer Google al die links gaat negeren.

 

Wat moet je nu doen om je rankings te herstellen?

Goed, ik wil je nu adviseren om eerst in je Google Webmaster Tools account te kijken van welke sites jij een verwijzing krijgt. En mocht je nou rare sites zien die naar jou linken, en vertrouw je deze niet? Volg dan de onderstaande handelingen op.

 • Download het bestand met alle links vanuit Google.
 • Loop het hele bestand nauwkeurig na en haal alle links eruit die je wilt behouden!
 • Sla het bestand op met daarin alle links die jij weg wilt hebben.
 • Upload het bestand bij de “Disavow Tool

Als je deze tool gaat gebruiken, dan moet je er 100% zeker van zijn dat je weet welke links je moet weghalen, en welke je moet behouden. Want als je het helemaal verkeerd doet, dan kun je de rankings van je site nog verder omlaag halen! Dus pas er wel mee op.

Hou er ook rekening mee dat de resultaten hiervan pas na enkele weken zichtbaar zullen zijn.

Succes met het herstellen van je rankings!

 

2 Reacties »

 1. suzanne oktober 22, 2012 op 10:21 am - Reply

  Heldere informatie maar hoe weet je nou welke site een spam link geeft?

  Ik stond ook in de op top 10 en onze lieve Google heeft mij een slinger gegeven naar 140 positie.
  En nou achter halen wat het probleem is!!

 2. Remon oktober 24, 2012 op 7:46 am - Reply

  Ha Suzanne,
  Als je er links tussen ziet staan zoals:

  -cayalah.ws
  -atword.jp
  -endis.co.kr
  -uns.ac.id
  -gornictwo.info.pl

  Dan kun je er vrij zeker van zijn dat deze een slechte invloed hebben op jouw rankings.
  En dit is slechts een kleine greep van de rommel die ik gevonden heb.

Laat Een Reactie Achter »

*