Simpel je eigen webwinkel beginnen.

remon juli 23, 2012 0

webwinkel beginnenEen mooie manier van internet marketing is natuurlijk het beginnen van je eigen webwinkel. Simpelweg omdat het enorm veel voordelen met zich meebrengt ten opzichte van een “fysieke” winkel. Zo heb je bijvoorbeeld geen huur voor een bedrijfspand waar je inzit, heb je een veel groter bereik om potentiele klanten binnen te halen en is je winkel 24 uur per dag open waardoor je dus op ieder moment van de dag geld kunt verdienen.

Maar hoe moet je nou een eigen webwinkel beginnen? Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je allemaal rekening mee houden? Dit zijn natuurlijk allemaal vragen die jij in je hoofd hebt, en waar je graag antwoord op zou willen hebben.

Daarom zal ik in dit artikel vertellen waar je zeker even over na moet denken wanneer je wilt beginnen met een eigen webwinkel. Want tegenwoordig kan werkelijk iedereen een webwinkel beginnen, technische kennis is geen vereiste meer, maar bedenk wel dat je toch even over een aantal zaken na moet denken.

 

Hosting en domeinnaam.

Wanneer je een webshop wilt starten, dan is het van levensbelang dat je goede hosting en een goede domeinnaam hebt. En het advies dat ik je dan ook mee wil geven is dat je hier zeker niet op moet bezuinigen, want het is belangrijk dat jouw webshop ten alle tijden goed en snel bereikbaar is voor je klanten.

Je hebt er niets aan als je website om de haverklap niet bereikbaar is omdat je hosting weer eens op zijn gat ligt. Je klanten zullen echt niet gaan wachten tot de webshop weer bereikbaar is, want ze geven net zo makkelijk hun goede geld uit bij je concurrent die dus wel bereikbaar is.

Een goede en pakkende domeinnaam is ook zeer belangrijk. Bij het kiezen van een domeinnaam kun je kiezen of dat je gaat voor een “brand name” (denk bijvoorbeeld aan Google, Yahoo of Pepsi), deze naam zegt eigenlijk niets over hetgeen jij verkoopt, maar kan er wel voor zorgen dat je dus echt een “brand” wordt.

Of je gaat voor een omschrijvende (keywordrijke naam) domeinnaam. Dat wil dus zeggen dat wanneer mensen jouw domeinnaam zien, zij direct weten wat ze kunnen verwachten van jouw webwinkel (bijvoorbeeld: www.gsmaanbiedingen.nl).

Wanneer je kiest voor een omschrijvende domeinnaam, dan is het wel belangrijk dat je deze zo duidelijk mogelijk maakt en aanpast aan de markt waar je inzit. Wat ik hiermee bedoel is dat je bijvoorbeeld géén streepje tussen woorden in moet plaatsen (bijvoorbeeld gsm-aanbiedingen.nl).

Dit zal namelijk voor de meeste mensen onduidelijk zijn, en wanneer zij dan jouw webwinkel willen opzoeken, en dus denken jouw URL in te toetsen, dan heb je een grote kans dat ze het “streepje” tussenin vergeten. Hierdoor zullen zij dus op de website van de concurrent terecht komen!

Denk ook goed na over welke extentie je kiest voor je webwinkel (dus .nl, .com, .eu). Wanneer je jezelf focust op Nederland, dan is natuurlijk de .nl domein extentie de beste keuze, maar ga je internationaal, dan zou de .com extentie een beter keuze zijn voor je webshop. Denk hier dus goed over na voordat je je domeinnaam registreert.

Bij Versio hebben ze speciale “Magento” hosting pakketten, deze zijn dus helemaal geoptimaliseerd voor je Magento webshop.

Klik hier voor Versio hosting

 

Dropshipping of eigen voorraad?

Eigen voorraad.
Wanneer je gaat werken met een eigen voorraad, dan zul jij dus zelf (of een medewerker) alle verkochte artikelen gereed moeten maken en verzenden. Hierdoor zul je dus wel een opslagruimte tot je beschikking moeten hebben, en is het verstandig om de voorraad goed te verzekeren. Het grote voordeel hiervan is dat je over het algemeen wel een grotere marge hebt op de producten die je in je webshop verkoopt.

Dropshipping.
Je kan er ook voor kiezen om de bestellingen die jij binnen krijgt door te sturen naar de leverancier van het product, dit heet dus dropshipping. Het grote voordeel van dropshipping is dus dat je geen grote investering hoeft te doen omdat je zelf geen voorraad hoeft te hebben, want je betaalt de leverancier pas wanneer jij je bestellingen binnen krijgt. Dropshipping neemt je dus enorm veel werk uit handen zodat jij je enkeld maar op de verkopen hoeft te concentreren.

Klein nadeel is wel dat de marges over het algemeen lager liggen dan wanneer je werkt met een eigen voorraad.

 

Betalingen

Het is belangrijk dat je jouw klanten een veilige en makkelijke manier van betalen aanbiedt. Het beste kun je daarom ook Ideal en credit card betalingen accepteren in jouw webshop. Dit zijn ook verreweg de meest populaire manieren van betalen op het internet.

Natuurlijk zit hier ook weer voor jou een kostenplaatje aan vast omdat je voor iedere transactie die er plaatsvindt een bedrag moet betalen. De tip die ik je mee wil geven is om een Ideal en credit card applicatie niet direct via je bank te laten regelen, maar via TargetPay.

Het is namelijk zo (klinkt wat onlogisch misschien) dat wanneer je dit direct via je bank regelt jij meer moet betalen per transactie, en dat je abonnementsgeld moet betalen. Bij Targetpay is dat dus niet het geval, dus op die manier bespaar je dus een hoop geld.

Tevens heeft TargetPay een speciale “plugin” beschikbaar welke perfect samenwerkt met de software van Magento (zie verderop in dit artikel)

Klik hier voor TargetPay betalingen

Webshop software.

Al je je eigen webwinkel gaat beginnen, dan wil je natuurlijk wel dat deze er goed en professioneel uitziet natuurlijk. Tevens is het natuurlijk zeer belangrijk dat de webshop ook nog eens heel erg gebruiksvriendelijk moet zijn zodat een koper niet ineens afhaakt om dat iets niet werkt of onduidelijk is.

Daarom is het belangrijk dat je goede software gebruikt om je webwikel mee te maken.

De meest ideale software om je website te maken is die van het CMS (content management system) Magento. Dit is gratis te downloaden, en redelijk eenvoudig om onder de knie te krijgen. De meeste webshops worden ook gebouwd met deze software, en dat is natuurlijk niet voor niets.

Het werkt namelijk zeer eenvoudig allemaal, en je hoeft ook geen raketgeleerde te zijn om het te snappen. Je vindt namelijk al jouw gegevens teug op een zeer duidelijk en overzichtelijk “dashboard”.

Maar mocht je het toch nog net iets te lastig vinden om jouw Magento webwinkel in elkaar te zetten, of heb je er gewoon zelf geen zin in omdat jij je liever op je business concentreert? Dan kun je je webwinkel op basis van Magento software ook laten maken door Magentomonkey.nl.

Zij zijn specialisten op het gebied van Magento webshops maken, en zullen jouw website dan ook snel en perfect werkend afleveren zodat jij direct aan de slag kunt.

Klik hier voor Magento Monkey

Conclusie webwinkel beginnen.

Het is vrij eenvoudig om je eigen webshop te beginnen, want met de techniek van tegenwoordig kan werkelijk iedereen zonder al te veel moeite een leuke webshop in elkaar zetten.

Maar zoals je hebt gezien is het wel even iets meer dan alleen een website in elkaar zetten. Het is dus belangrijk dat je alle hierboven genoemde punten even goed doorneemt wanneer je er over denkt om je eigen webwinkel te starten zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Laat Een Reactie Achter »

*